Blogger domain yönlendirenlere de https hizmeti sunabilir!


Merhaba bilgibil.com takipçileri, bugün karşıma çıkan bir durum karşısında yaptığım bir öngörüden bahsedeceğim. Bahsedeceğim şey başlıkta da görebildiğiniz gibi, bloggerda blogspot alan adını kullanırken verilen ancak domain yönlendirmesi yaptığımızda kaldırılan https hizmeti hakkında. Https bildiğiniz gibi, kullanıcıların sitenizde daha güvende olmasına yarayan bir güvenlik hizmeti olan SSL'nin http protokolü ile birleşmesi sonucu ortaya çıkan bir kısaltma. Ne işimize yarayacak bu demeyin, bu sistem yani SSL sitenizi ziyaret edenler ve sunucu arasında şifreli bir iletişim sağlar, buda ziyaretçilerinizin hertürlü dış etkiye karşı korunarak sitenizde gezinmesine olanak verir.
 Gelelim sizlere bahsettiğim öngörüme. Bugün blogger kullanıcı panelinde gezinirken garip bir durumla karşılaştım. İstatistikler kısmına girdiğimizde hepimizin bildiği gibi sitemizin istatistikleri çıkar, ve o istatistiklerin arasında "Kendi sayfa görüntülemelerinizin izlenmesini yönetin" şeklinde bi seçenek bulunur ve bu seçenek ile o anki ip adresinizden siteye girişlerinizin istatistiklere eklenmemesini sağlamak için sitenizin bir bölümüne yönlendirilirsiniz. Bu güne kadar domain yönlendirmesi yaptığım için http şeklinde açılan bölüm bugün https şeklinde açıldı, daha doğrusu açılamadı. Bende bu durumdan yola çıkarak acaba Blogger artık https hizmetini domain yönlendirenlerede mi verecek diye düşündün ve bu yazıyı hazırlayarak sizlerle paylaşmak istedim. Muhtemelen sizde de aynı durum vardır ve bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz biz domain yönlendirenlere de https hizmeti gelir mi?
Olayın ekran görüntüsüde aşağıdaki gibi.
"Ben bekleyemem Blogger'ı biz yapamaz mıyız?" dediğinizi duyar gibiyim, bunun için SiberYol mükemmel bir yazı hazırlamış, buradan o yazıya ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

Baver Sağlam dedi ki…
Gelirse harika olur :) CloudFlare ile yapanlar varmış.Ben Nameserverları bağladım ancak beceremedim.Umarım bu sorunu Blogger kendi halleder :)
Koadzba dedi ki…
Ya kendi halleddicek ya da senin dediğin gibi çaresini bulucaz😎
EĞİTİM PINARI dedi ki…
Merhaba sizi takibe aldım, sizi de beklerim.