Blogger'a Domain Bağlamanın Faydaları ve Zararları

 Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi Blogger'da ilk başladığımızda bize blogspot.com adresine bağlı bir site verilmekte, ancak kendimize ait bir domain'i de Blogger'a bağlayabiliyoruz. Peki kendi domain adresimizi Blogger'a bağlamak ne kadar faydalı veya bir zararı var mı?

 Faydaları;

  • Hit çekme konusunda blogspot.com halinden çok daha iyi, insanlar daha fazla ziyaret etmekte sitenizi.
  • İndekslenme koonusunda da standart domainden daha iyi ve Yandex ve Bing gibi sitelerde daha hızlı indekslenmekte.
  • Admatic gibi bazı reklam servisleri blogspot.com siteleri kabul etmemekte, domain bağladığınızda bu olumsuzluklarda ortadan kalkmakta.
Zararları;

  • Adsense reklamlarını almanız zorlaşıyor, blogspot.com halinde şu yazımda bahsettiğim şekilde 3 yazı varken bile alabildiğiniz reklamlar, 60-70 yazıda bile onaylanamıyor.
  • Sitenizin güvenli biçimde ziyaret edilmesini sağlayan "https" etiketi kullanılamıyor, onun yerine "http" şeklinde kullanmanız gerekiyor.
  • Siteniz "www" veya kendi belirlediğiniz alt alan adı olmadan açılmıyor.
Blogger hakkındaki diğer yazılarım için buraya tıklayın.
Blogger'a Domain Yönlendirme yazım için buraya tıklayın 

Yorum Gönder

10 Yorumlar

Merhaba kardeşim... Öncelikle güzel bir konu ama şunları belirtmek istiyorum.
Öncelikle Adsense'nin .com adresine hemen vermemesinin sebeplerinden birisi alan adının yeterli zaman aralığında olmadığı içindir. Kısaca domain yaşının olması gerekli.

HTTPS durumunu ise şu şekilde açıklayayım. Alan adı sağlayıcınız tarafından elde edebilirsiniz. yani alan adına yönlendirmelerde https mümkündür. Bu alan adı sağlayıcınıza bağlıdır.

www olmadan yönlendirme işlemi ise alan adı yönlendirdiğimiz yerden blogadresiniz.com www.blogadresiniz.com'a yönlendir kutucuğuna tıklarsanız sorun düzelecektir. www olmadan girdiğinde www adresine yönlendirecektir.

Alt alan adı yönlendirmesi ise aynı şekilde alan adı sağlayıcınız tarafından yapabilirsiniz. Tıpkı kendi bloğunuza yaptığınız yönlendirme gibi alt alan adı açıp ona yönlendirme işlemi yapabilirsin.
Koadzba dedi ki…
Yorumun için teşekkürler, www yönlendirmesi bazı durumlarda çalışmıyor misal farklı bir sitede linkiniz www olmadan kaydedilmiş ise site açılmıyor.
https kısmında ise sonuç olarak blogger'ın hizmetinden faydalanamıyoruz, fazla bilgisi olmayanlar için bu olumsuz bir özellik.
Adsense konusunda haklısın ama sonuç olarak domain bağladığımızda adsense için daha uzun bir süre gerekiyor.
Aynen öyle kısaca her bilgiye yeterli derecede sahipsek bunları kısa sürede halledebiliyoruz. Ama yeterli bilgiye sahip değilsek doğru. :) O halde herkesi bilgilendirmek için elimizden geleni yapalım. Ne dersin? :)
Koadzba dedi ki…
Çok doğru söyledin. Benim de bu blogda amacım bu doğrultuda. Bu yazı konunun başlangıcı, daha sonra buradaki sorunların giderilmesi hakkında yazılar paylaşarak sorunları çözüme kavuşturacağım. Bu blogda sistem bu şekilde işliyor.☺️
Kesinlikle kardeşim Blogger Semti'nde konuk yazar olabilirsin :D
Koadzba dedi ki…
Eğer zamanım olursa, neden olmasın.☺️
Unknown dedi ki…
Öncelikle çok faydalı bir yazı olmuş. Elinize klavyenize sağlık.

Merak ettiğim bir şey var. Blogspottan com a geçtim reklamlarım uçtu. Yaklaşık 3 gündür bekliyorum...

Acaba yönlendirmede hata yaptım diye düşünürken karşıma sizin site çıktı.

Şunu merak ediyorum. Ne kadar daha beklerim? Reklamların sitemde çıkması için ne yapmalıyım?
Unknown dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki…
Bir de anladığım kadarıyla Adense hesabı normal hesap olmalı. Barındırılan hesap olmamalı domain kullanmak için. Yanlış mıyım?
Koadzba dedi ki…
Merhabalar barındırılan hesap kullanıyorsanız yeni alan adınızla başvuru yapın, eğer şartları karşılar ve onaylanırsanız barındırılan hesap normal adsense hesabına döner. İçeriğiniz yeterli ise tekrar başvurmanızı öneririm.