Blogger'da Bir Widget'ı Mobil'de veya Masaüstü'nde Gizleme

 Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere merak edilen bir konu olan wigdet gizleme veya gösterme hakkında bilgi vermeye çalışıcam.  Hepimizin bildiği gibi dünyada olduğu gibi ülkemizde de mobil cihaz kullanımı oldukça artmaya başladı ve biz bloggerlar da mobil görünümü olan responsive temalar tercih etmeye başladık. Ancak responsive temaların bana göre en büyük dez avantajı masaüstünde gözüken her şeyi mobilde de göstermesi. Bu bazı durumlarda iyi fakat masaüstünde sidebar'da, header'ın üstünde veya bambaşka biyerde bulunan tüm widget'ların alt alta sıralanması hiç hoş olmuyor. Aynı zamanda mobil cihazlar böyle blogları açmakta zorlanıyor.  Peki istediğimi bir widget'ı mobilde veya masaüstünde nasıl gizleriz.  Bunun için üç kodumuz var;



  • mobile='no' (bu kod widget'ı mobilde gizler)
  • mobile='yes' (bu kod widget'ı mobilde gösterir)
  • mobile='only'  (bu kod ise widget'ı sadece mobilde gösterir ve masaüstü'nde gizler)

  •  Nasıl kullanırız peki bu kodları derseniz, hemen anlatalım  Öncelikle Blogger'a giriş yapıyoruz ardından Şablon>HTML'yi Düzenle diyoruz ve gizlemek veya göstermek istediğimiz widgeti buluyoruz. Daha sonra title='Widget Adı' kodunun hemen önüne yukarıda vermiş olduğum kodlardan istediğimizi ekliyoruz ve şablonu kaydediyoruz.
    Not: Bu işlevlerin çalışması için Şablon kısmından mobil görünümü aktif etmeli ve özel şablon seçeneğini seçmelisiniz. Eğer responsive bir tema kullanıyorsanız buradaki yazıma göz atabilirsiniz.

    Yorum Gönder

    6 Yorumlar

    3123 dedi ki…
    Güzel ve yararlı bir paylaşım teşekkürler :D
    Koadzba dedi ki…
    Güzel düşünceleriniz teşekkür ederim.
    Unknown dedi ki…
    Faydalı bir yazı olmuş hocam
    Koadzba dedi ki…
    eyvallah kardeşim, sağolasın :)
    Admin dedi ki…
    Aynı işlemi mobil görünümü aktif etmeden responsive temalarda yapabilir miyiz? Bunun bir yolu yok mu?
    Koadzba dedi ki…
    Var elbette, site içinde 'responsive' şeklinde arama yaparsanız bunun hakkında yazıma ulaşabilirsiniz.